Den 6 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Hur är det med Ullas hälsa egentligen? Hon har ett flertal gånger i brev hem klagat på sin onda mage. Själv tror hon nog att det är den ovana kosten. Och under våren, innan avresan, var det något med ”körtlarna”. Kan hon ha opererat bort mandlarna? Ulla ger i brev inte intryck av att vara det minsta krasslig – hon är i farten och aktiv och verkar orka med ett intensivt umgänges- och kulturliv.

Själv tror Ulla att en månads vistelse vid kusten med bad och sol skulle vara hälsosamt för henne, och för säkerhets skulle har hennes mamma Anna frågat deras ordinarie läkare Dr. Weibull hemma i Gävle vad han tycker.

”Nu har jag frågat Dr. Weibull, och han säger, att han anser, att det skulle vara mycket hälsosamt för dig att ligga och bada i Bretagne en tid på sommaren.”

Ja, Ulla har många planer för sommaren och har ännu inte bestämt hur den skall tillbringas. Hon vill bra gärna sammanstråla med familjen under deras planerade vistelse i Tyrolen i juli – hon funderar dock på om hon har råd. Hon vill hellre stanna i Paris för pengarna!