Den 17 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag har Ulla varit ute med fru Berg för att titta på rävboor. Ulla har förut skrivit hem till sin mamma i Gävle, att en sådan längtar hon efter, och den skulle vara mycket praktisk.

 ”Men jag tror de bli för dyra för mig ledsamt nog, för vackra äro de. Men bästa sorten kostar 700 à 800 fr., en antaglig omkring 500 fr. En imiterad 90 fr. men om jag köper en sådan så vill jag kanske aldrig ta den på mig, men jag funderar.”

Den eftertraktade boan för 700 francs skulle idag kosta drygt 5000 kronor…

Bildresultat för rävboa