Den 18 Maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Ulla skriver hem till mamma Anna i Gävle att ikväll har hon varit hemma tre kvällar i rad!! Det kanske till och med blir en hemmakväll i morgon med! Kanske vill hon lugna mamma lite – Ulla har ju i brev berättat om allt hon gör i Paris, utflykter, visiter, besök på bio, teater, muséer och konserter, besett sevärdheter, danslektioner, sånglektioner hos två lärare…ja, Ulla passar verkligen på att roa sig.

Mamma oroar sig för Ullas hälsa, för hennes ”körtlar” och hennes mage, men också för att Ulla skall var ute på olämpliga utflykter, som till exempel bio. Snart skall dock Ulla börja umgås i konstnärskretser…det torde nog oroa mamma än mer…