Den 20 april 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Den 20 april skriver mamma Anna hemma i Gävle ett lite oroligt brev till Ulla i Paris. Ulla har nämnt att hon haft ont i magen, och mamma tror att det kan bero på att hon förkylt sig i den nya promenadklänning hon köpt i Paris. ”…jag tycker, att om det är kallt, skulle du kunna hava din Shetlandströja under den om du kavlar upp ärmarna; köp annars en ylletröja utan ärmar, om du behöver den.”, skriver mamma Anna.

Ulla har tidigare nämnt något om att åka till Bretagne på sommaren – bra, tycker mamma, ”det behöver ju inte skada, att du också där får öka din svenska bekantskapskrets något; det kanske du i längden har allra mest nytta av; du tycker ju alltid, du känner så litet folk här hemma.” Men så måste hon nämna Ullas körtlar, som hon opererat, och hennes känsliga mage….kanske skulle man ändå fråga Dr. Weibull hemma i Gävle, som behandlat Ulla, om salta bad är bra? Ja, mamma Anna oroar sig förstås, det finns ju varken e-post, sms eller zoom att kommunicera med!