Den 19 april 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

……………………………………………………………………………………

Idag är det dags för Ullas andra sånglektion för Boyer. Om honom vet vi egentligen ingenting. Denna dag presenterar han henne för mademoiselle Evelyn, (som har guldarmband om handleden!), som skall hjälpa Ulla med Boyers sångmetod och ackompanjera henne. Ulla skall också ta separata lektioner för henne för 10 francs lektionen. ”Evelyn anser franska sångskolan ligga emellan tyska, som går nedåt magen, och italienska som går längst upp i huvudknoppen.”, skriver Ulla hem till mamma.

Coin France 1 Franc Mercury seated - 1921