Den 17 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 månader som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag spelar Ulla tennis, det tycker hon är roligt. Breven hem förtäljer inte med vem eller var.

På kvällen té dancante, dit hon har gått med två engelskor. De är inte namngivna, kanske har de flyttat in på Ullas pensionat. De är dock mycket trevliga, skriver Ulla hem, ”förtjusande vänliga och väluppfostrade.”

Sportmode för kvinnor hade blivit modernt efter första världkriget. Nu var kvinnokroppar inte längre hindrade av korsetter och långa kjolar. Kvinnor ville sporta, och för det krävdes särskilda kläder. Kanske hade Ulla en sådan här tennisdräkt?

Bildresultat för sportmode damer 1921 tennis