Den 8 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

är en söndag och Ulla åker med sin väninna från pensionatet Greta Lysander ut till Versailles. De hoppas att denna gång skall fontänerna vara igång, de spelar bara vissa söndagar och förra gången Ulla var där var de avstängda.

På kvällen går flickorna på Folies Bergère, en revy- och kabaréteater med anor från 1860-talet. Den är känd för sin kostymprakt! Sedan några år tillbaka har Folies Bergère en ny regissör, som framför allt fokuserat på nakna, och i alla fall extravagant lättklädda, kvinnor. Om ett par år skall Josephine Baker uppträda i sin ökända banankjol!!! Undrar vad föräldrarna hemma i Gävle tyckte om detta?

Folies Bergere High Resolution Stock Photography and Images - Alamy