Den 3 maj 1921….

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

I ett brev från Ullas mamma Anna kommer en undran om Ulla hunnit se några kyrkor ännu i Paris:

”Du har ej ännu besökt någon av Paris vackra kyrkor, tror jag. Nôtre Dame och St Chapelle äro väl de vackraste, men i den vackra Madeleinekyrkan äro både musiken särskilt vacker och publiken fin, så där borde du besöka någon gudstjänst.”

Nej, Ulla har inte hunnit dit ännu – det har blivit en hel del bio, konserter, konstmuséer, och Versailles ett par gånger. Och ännu mer av den varan skall det bli. Ulla tar sig verkligen an det kulturliv Paris har att erbjuda, både ensam och tillsammans med någon av sina väninnor.

Men nästa söndag blir det i alla fall en kyrka, Madeleinekyrkan.

Bildresultat för st chapelle
St Chapelle