Den 2 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag sitter Ulla på kvällen med de andra flickorna, Greta Lysander och Marianne von Dardel, och de skriver alla tre brev hem. Ulla har mycket att berätta och brevet blir långt. Till sin mamma Anna skriver hon misslynt angående en fest mamman berättat om i brev, att det var ju typiskt att det enda roliga som någonsin ägde rum i Gävle, skulle ske när hon var borta!