Den 14 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag har Ulla, för ovanlighetens skull, själv varit på operan på matiné. Det spelades Liszt och Wagner ”förtjusande vackert och mycket applåder”.

Operahuset i Paris är en vacker byggnad från 1875 med ett makalöst inre. Bara att besöka den måste varit en upplevelse!

Palais Garnier - Wikipedia
Visit The Palais Garnier - Opéra national de Paris
Mayerling - Opéra Palais Garnier - Theatre In Paris

Ulla hinner också upp till fru Berg en sväng, fru Berg vill introducera henne till en ny sånglärare, en svenskfransk, som varit i Sverige och som vill höra henne sjunga. Ulla har nog en lovande röst – hennes sånglärare i Stockholm Karl Nygren , sångpedagog vid Dramaten, föreslog henne en karriär som operasångerska.