Den 7 april 1921…

åker den 20-åriga Ulla Klingberg iväg till Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

………………………………………………………………………………………

Ulla och hennes förkläde Matilda Hanström anlände igår till Berlin på sin resa till Paris. Under torsdagen hinner de inte så mycket mer än äta lunch på Hotel Kempinski och Ulla köper en liten näsduksväska. Tåget till Paris avgår vid kl 14.00. Ulla är mycket förtjust i tåget, det susar fram genom Tyskland i väldig fart. Hon och Matilda Hanström har en egen sovkupé, och allt är mycket elegant!

Näsduksväska - Västergötlands museum / DigitaltMuseum
En näsduksväska