Den 28 april 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Nu börjar Ulla ha lite dåligt samvete för att pengarna rullar så fort. Hon skriver hem till mamma Anna i Gävle:

 ”Men pengarna rulla med en otrolig fart på ett oroväckande sätt. Det är som trolleri, men mina sånglektioner sluka ju åtskilligt förstås – med noter och ackompanjemang nära 600 fr. i månaden. Det är verkligen kraftigt, men det är väl knappast någonting att göra åt, eller hur?”

Ulla har egna pengar och aktieutdelning på Korsnäsaktier, men trots det försvinner pengarna fort. Hon har ju unnat sig lite kläder, och längre fram skriver hon hem att hon funderar på att skaffa sig en kamera. Men hon har råd att stanna kvar i Paris och funderar nu på sina sommarplaner.

Bildresultat för kamera 1921
Kamera 1921