Den 15 april 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag skall Ulla ta sin första sånglektion för Boyer, Hon har tidigare studerat sång och piano i Gävle, och under sin vistelse i Stockholm 1919-1920 studerade hon sång för Dramatens sångpedagog Karl Nygren. Sången är ju en av anledningarna till att hon velat komma till Paris.

På kvällen går hon på bio och ser ”Le Rêve”, baserad på en roman av Emile Zola.

Le reve – Emile Zola – Bok | Akademibokhandeln