Den 11 april 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag hade Ulla planerat att klara av diverse praktiska göromål, som att gå till banken, till polisen med sitt pass (fast först måste hon ta tre nya foton) och till svenska konsulatet. Just 1921 är det Raoul Nordling som är konsul – han kommer tjugo år senare bli känd för sin insats att tillsammans med Röda Korset befria franska fångar.

Om allt det praktiska blev gjort vet vi ej, men vi, som lever i modernare tider, har nog glömt hur det var att resa om vara tvungen att gå till en lokal bank när man var utomlands! Det fanns inga växlingskontor eller bankomater!