Den 23 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 månader som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Det är midsommarafton och Skandinaviska föreningen i Paris passar på att fira. Ulla går dit med Ca Delin, som hon känner från Gävle och som senare gifter sig Matton, och Marga Harling, också från Gävle. Ulla har ju på sistone umgåtts mer på Skandinaviska föreningen – det verkar vara tätt med bekanta där! Men Ca Delin skall, som så många andra redan gjort, fara hem i veckan.

Ulla är annars ganska kritisk när det gäller Skandinaviska föreningen; visserligen finns där alla möjliga människor ”…och även några skandinaver”. Men annars, skriver hon hem, ”…är skan. fören. ingenting att hurra för. ”

Bildresultat för midsommarstång