Den 14 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 månader som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag är det tisdag i Paris och Ulla går på visit hos Thyra Berg. De dricker té.

På kvällen går Ulla till Skandinaviska föreningen. Det var inget särskilt program där, men Ulla tycker det är trevligt att träffa lite folk. Lite senare under juni kommer hon att tillbringa mer tid där.

Det är svårt att hitta något om skandinaviska föreningen; kanske var den kopplad till svenska ambassaden eller svenska kyrkan i Paris. Den finns i alla fall inte kvar i Paris under det namnet.