Släktens bostäder i Gävle

Jag skrev i höstas sidan Gävle och släkten, del I om var våra förfäder och andra släktingar Elfstrand, Elfbrink och Göransson bodde i Gävle på1700-och 1800-talen.

Jag har nu blivit klar med fortsättningen Gävle och släkten, del II om Serrander, Lyman och Klingberg under slutet av 1800-talet och 1900-talet.

Gevaliapalatset. G L Lyman var både delägare och hyresgäst, och senare bodde Klingberg här.
Gevaliapalatset. G L Lyman var både delägare och hyresgäst, och senare bodde Klingberg här.

En reaktion på ”Släktens bostäder i Gävle”

  1. Hej!
    Andreas Johansson heter jag och bor i Gävle. Jag är engagerad i Gefle IF Fotboll och roar mig bla genom att leta lagbilder från forna tiders fotbollslag i Gefle IF. På en bild från 1901 finns en Klingberg utan förnamn. Kan det vara Erland Theodor Klingberg, född 29/6 1866? Eller möjligen hans bror Knut Filip? Om sidans ansvarige har möjlighet att försöka sig på ett svar blir jag tacksam. Ni kanske också är intresserade av fotot?

Kommentarer är stängda.