Den 5 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Nu blir det allt mer tunnsått bland Ullas bekanta i Paris. Ulla själv verkar ha anlänt när säsongen var slut, och de flesta svenska flickor hon umgås med reser nu hem.

Greta Lysander (f. 1899) reser nu hem till Sverige. Hon blev Ullas första vän i Paris, när hon kom i början av april. Greta bodde på samma pensionat som Ulla, hos familjen Raynaud, och hon var till stort stöd den första tiden. Hon hjälpte Ulla att komma till rätta på pensionatet och i Paris, och de tillbringade mycket tid tillsammans med att upptäcka och uppleva Paris. När hon kommer hem har hon lovat att ringa Ullas mamma och hälsa.

Greta reser hem och gifter sig 1923 med Nils Simon Gustaf Hanström, son till Mathilda Hanström, som eskorterade Ulla ner till Paris. De får tvillingarna Per Erik Johan och Carl Gustaf 1926. Greta lever till 1961.