Den 6 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Ulla skriver hem till mamma Anna i Gävle att hon har haft ständigt återkommande magknip i 14 dagar. Hon tror själv att det kan vara dieten på pensionatet hon bor på – hon tycker konsten försämrats där på sistone – och hon funderar på att flytta till ett annat pensionat. Ja, det blir 200 kronor dyrare men det är ju bättre än att få ”magkatarr”, skriver hon.

Men nu är hon bättre, ont i magen verkar hon ha haft till och från sedan hon anlände i april. Mest längtar hon dock efter att se nya människor omkring sig, så det kanske också är ett skäl till ombytet…