Den 25 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 månader som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Tillsammans med Marianne von Dardel har Ulla idag varit på en ”vente de charité”, någon slags välgörenhetsförsäljning, där Skandinaviska föreningen tydligen har två stånd.

Ulla verkar inte överförtjust, men säger i ett brev hem att hon hjälpt till med att ta ett gruppfoto av de svenska representanterna, som tydligen skall publiceras i någon svensk tidning. Ulla skall bära en blågul rosett, skriver hon.

Marianne von Dardel, kusin med den kände målaren Nils von Dardel, återvänder senare till Sverige och gifter sig 1926 med löjtnanten i flottan Nils Rundquist. Tillsammans får de fyra barn: Mary-Ann (f. 1927), Alexandra (f. 1930), Carl Wilhelm (f. 1933) och Erik (f.1947). Nils står som direktör senare och familjen bor i Djursholm. Paret skiljer sig 1965 och Marianne avlider 1979.

Bildresultat för Nils von dardel
”Påfåglar” av Nils von Dardel