Den 24 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 månader som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Ulla har idag varit tillbaka på en konstakademi där Elsa Danson-Wåghals håller på att färdigställa en byst av Ulla. Elsa studerar skulptur i Paris.

”I fredags var läraren på akademien där och bedömde min byst som dock ännu inte är färdig. Hon tyckte den var ganska intressant, men påpekade en hel del detaljfel. Själv har jag ju svårt att bedöma om den är bra eller inte, men frkn Danson påstår att jag är större i verkligheten.”

Det finns inga uppgifter om vart denna byst tagit vägen efter att den färdigställts.