Den 2 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Nu vill Ulla betyga för sin mamma, att hon visst inte bara går på tarvliga bio- och teaterföreställningar. mamma Anna hemma i Gävle har undrat vad skräp hon egentligen ser!

Jo, Ulla medger att det inte alltid varit så god kvalité, men när väninnorna lockar måste hon ju komma med. Men idag har hon varit på Comédie-Française och sett pjäsen ”Le Passé”.

Det hon troligen såg var ”Le Passé” från 1897 av den franske dramatikern Georges De Porto Riche. Han lär ha varit en av Frankrikes främsta dramaturger, och var, enligt Nordisk familjebok 1915, ”en lidelserna skald”.

Bildresultat för Georges de porto riche
Georges De Porto Riche (1849-1930)
Le Passe