Den 28 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Dags för Ullas tredje danslektion och för sedvanlig mottagning hos Ida Matton. Om dess tvenne ting får vi inte veta så mycket mer än så.

Men nu verkar Ulla ha funderat vidare kring sin framtid. I höst, skriver hon hem till mamma, vill hon flytta närmare centrum i Paris. Det tar alldeles för lång tid att resa med metron dit hon skall. Hon tillbringar redan nu 1 1/2 – 3 timmar med metroresor, när hon skall någon stans! Visst, det är dyrare att bo närmare centrum, men Ulla hoppas det kanske kan bli billigare fram emot hösten.

Hon har också märkt att hennes inackordering hos Rayauds försämrats. Kan det vara så att de sparar pengar till dottern Mimis bröllop med engelsmannen Fraser, eller vill Monsiuer Raynaud spara ihop till det slott han drömmer om att bo i? De verkar inte vilja ha något sällskapsliv längre på pensionatet, men Ulla tror också att det kan bero på att säsongen är slut.