Den 21 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 månader som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Ulla besöker Musée Cluny, som innehåller lämningar av ett romersk bad och som under medeltiden var en bostad för en abbott. Muséet är mest känt för de sex tapeter från 1500, som kallas ”Damen och enhörningen”.

Ulla skriver ingenting om vad hon ser på muséet eller vad hon tycker om det. Det är svårt att avgöra om hon varierar vad hon skriver beroende på mottagaren ( i det här faller pappa Erland), eller om hon helt enkelt bara avverkar den ena sevärdheten efter den andra. Att Ulla har ett stort intresse för olika typer av kultur är ju uppenbart i alla fall. Under sin tid i Paris har hon besökt många muséer, kyrkor och sevärdheter, konserter, bio- och teaterföreställningar.

Damen och enhörningen