Den 15 juni 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 månader som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Hur går det med sommarplanerna egentligen? Ullas egna verkar lite röriga, och hon verkar inte riktigt ha bestämt sig ännu. Hennes mamma har ju intresserat sig för att familjen skall träffas i Tyrolen i sommar. Ullas bror Carl skriver långt senare i sina minnesanteckningar, att mamman blivit oroad över hur Ulla har det i Paris (magen? körtlarna? umgänget med konstnärer? önskan att stanna kvar i Paris i höst? ) och därför föreslagit denna semesterresa för hela familjen.

Mamma Anna skriver dock till Ulla att hon är bekymrad för hur dyrt det verkar vara i Tyrolen. De har skrivit till flera ställen och hört om priser, och det kan kosta uppemot 15 kronor per person och dag! Det motsvarar ungefär 350 kronor i dagens värde. Tanken är ju att hela familjen skall resa dit, Ullas föräldrar, två av bröderna och hon, hennes moster Sofi och Märta Redlund alltså sju personer.

Det saknas ytterligar brev från mamma Anna till Ulla, och vi vet därför inte hur resonemanget går sedan. Familjen reste till Wengen i Schewiz i juli, det vet vi av ett brev den 22/7 från Ulla till hennes pappa Erland , som inte verkat kunna följa med.

Bildresultat för Wengen
Wengen, Schweiz