Den 6 april 1921….

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

åker den 20-åriga Ulla Klingberg iväg till Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever. Här följer nu dagliga blogginlägg om hennes upplevelser i Paris fram till den 26/6.

………………………………………………………………………………………………….

”Nu önskar jag så innerligt och hjärtevarmt, att du måtte få din livstörst och din längtan något stillad därute, och att du måtte få känna livet pulsera fullt och rikt omkring dig.”

Så skriver Ullas mamma Anna den 6/4 1921 till dottern Ulla, som precis lämnat hemstaden Gävle för att med tåg, och förklädet Matilda Hanström, resa till Paris. Mamma är mest orolig för hur det skall vara för Ulla att gå ut ensam i Paris, och ber Ulla lyssna på sysslingen Elsa Olin, som redan är i Paris – hon är ju lite mer världsvan.

Ulla och Matilda Hanström reser med tåget först till Berlin, där hon bor på Hotell Savoy. Hon skriver hem, att av oroligheterna i Berlin såg hon just ingenting, det såg ut som förra gången hon var där. Priserna är dock fabulösa! Ledsamt nog är fru Hanström trött efter resan, så Ulla får också stanna på hotellet…

Bildresultat för Berlin
Berlin