Den 11 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag beger sig Ulla med sina väninnor ut till St. Denis. St. Denis är de franska kungarnas gravkyrka, och här har kungar begravts sedan 900-talet. St. Denis är numera en förstad till Paris. Ulla är mycket förtjust och tycker gravkyrkan är vacker. En grav står tom, anmärker hon hem till mamma Anna – den är för kommande kungar…

På kvällen blir det teater igen. fru Hanström hade fått billiga biljetter genom den svenska legationen, och Ulla går med, trots att hon i förväg inte visste programmet. Men…

 ”Dock var det så kraftigt att vi reste oss upp mitt i andra akten och gick vår väg.”

Mamma Anna kommenterar i brev senare att hon är bekymrad över vad Ulla ser på bio och teater i Paris. Är det verkligen lämpligt? Men, svarar Ulla, ibland kan man inte välja om man vill hålla sig väl med sina vänner, man måste ju ibland gå på det de vill.

Bildresultat för st denis paris
St Denis