Den 10 maj 1921…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20200503_105154-768x1024.jpg

är den 20-åriga Ulla Klingberg i Paris. Nu skall hon få komma ut och känna livet pulsera, nu skall hon få uppleva något annat än det tråkiga gamla Gävle. Hon skall lära sig franska, ta sånglektioner och insupa så mycket kultur hon bara kan. I brev till och från henne under de 3 1/2 månad som hon är i Paris, kan vi i detalj följa vad hon har för sig och vad hon upplever.

…………………………………………………………………………………

Idag sitter Ulla i Luxembourgträdgården och skriver brev hem. Hon har ätit färska körsbär till lunch. Efter sin sång- och fransklektion på morgonen har hon tagit med sina skrivsaker till parken. Det är alldeles för härligt väder för att sitta inne, skriver hon. Parken är full av lekande barn, mammor och barnjungfrur. Ulla skriver plikttroget och ofta hem till sina föräldrar och syskon, och ofta blir breven långa. Breven till syskonen finns inte bevarade, vilket är synd, då hon ibland berättar för dem om vad hon gjort och sedan hänvisar hon till de breven när hon skriver till sina föräldrar.

Denna dag är som vanligt för Ulla full av aktiviteter. Hon har redan hunnit med att köpa biljetter på Odéonteatern till en föreställning på fredag.

Théâtre de l'Odéon – Wikipedia
Theatre L´ Odéon idag

På kvällen blir det middag med Elsa Engvall, som Ulla känner från Stockholm, och en fröken Höglund från Gävle.